Post traumatische Stress Ervaringen

PTSS, traumatische en stressvolle ervaringen

Door het meemaken van traumatische en stressvolle ervaringen zal het alarmsysteem in ons primitieve brein – waar geen besef van tijd bestaat, waar heden en verleden door elkaar lopen, waar geen onderscheid in werkelijkheid of inbeelding gemaakt wordt – in fracties van seconden overgaan in vluchten, vechten of bevriezen, om te beschermen en te overleven.

Bij MNRI® PTSD Recovery behandelingen wordt geen herbeleving toegepast; zelfs niet gesproken over het trauma, aangezien het primitieve brein dan weer op ‘overleven’ wordt gezet, en dat is juist wat niet wenselijk is.

Een MNRI® PTSD Recovery behandeling brengt het alarmsysteem – dat in het primitieve brein bij stress en trauma constant alert blijft – tot rust, zorgt voor een vermindering van stresshormonen, reguleert neurotransmitters, laat degene met trauma of stress zijn/haar innerlijke kracht en gevoel van veiligheid hervinden.

Dit gebeurt via beweging, aanraking met diepe druk, mentale positieve bekrachtiging van overlevingsstrategieën en focus op het veilige ‘hier en nu’.

Doordat ons primitieve brein geen gevaar-signalen meer krijgt, ontstaat rust in lichaam en geest, verdwijnen de negatieve, compenserende symptomen keert en ontstaat er weer ruimte voor leven in plaats van ‘overleven’.