Reflexintegratie

mnri
Heeft u of uw kind last van bedplassen, hypergevoelig zijn, angsten, reisziekte,hoogtevrees, duimzuigen,
geheugenproblemen, onhandigheid, scoliose, slecht slapen, stotteren, tics, nagelbijten, concentratieproblemen,
schrijfproblemen, foutieve pengreep,  evenwichtsproblemen, tenen lopen, last van eetstoornissen of verslavingen ..?

De oorzaak hiervan kan zijn dat de reflexen nog teveel actief zijn. Met de MNRI ® Methode  kunnen de nog actieve reflexen op een simpele en diepgaande manier geïntegreerd worden en daarmee verminderen of verdwijnen de symptomen!

Actieve reflexen:

Elke baby die wordt geboren beschikt over een heleboel aangeboren impulsieve bewegingen. Deze bewegingen noemen ze de reflexen. Die zijn al vroeg tijdens de zwangerschap ontstaan of ontstaan na de geboorte. Die bewegingen zijn nodig om bijvoorbeeld de bevalling goed door te komen, om te overleven en jezelf te beschermen gedurende de eerste maanden van je leven.

Zo heb je onder andere de zuigreflex, de zoekreflex, de loopreflex en de valreflex. Iedereen heeft deze reflexen. Wanneer je de reflexen stimuleert, reageren deze automatisch.

De ontwikkeling van de reflexen is het fundament van de ontwikkeling van een kind. Net zoals de ogen (visueel), de oren (auditief) en het werkgeheugen. Zie de bouwblokken hiernaast.

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan.

Als de Spinal Galant Reflex niet goed geïntegreerd is, kunnen kinderen niet stil zitten, ze friemelen en zijn rusteloos. Andere symptomen zijn bijvoorbeeld bedplassen of een hekel hebben aan strakke kleding rond de taille. Op leergebied zijn een slechte concentratie en korte termijn geheugen veel voorkomende symptomen.

Het gedrag of de bewegingen die het kind vertoont is het antwoord van de reflex, niet het probleem!

De MNRI ® Methode:

Reflexen integreren voor volwassenen en kinderen:

De Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integration (MNRI ® Methode) is ontwikkeld door de Russische psycholoog en wetenschapper, Dr. Svetlana Masgutova.

mnriDe MNRI ® Methode  is een therapeutische techniek die bestaat uit oefeningen gericht op het herstel en de rijping van het centrale zenuwstelsel.

Daar waar reflexen nog onvoldoende in het centrale zenuwstelsel zijn geïntegreerd, blijven signalen uit de hersenstam ervoor zorgen dat het lichaam nog steeds op reflexmatige manier moet reageren. 

Kinderen die via een keizersnede of tang/vacuümverlossing geboren zijn, hebben mogelijk bepaalde geboortereflexen niet goed doorlopen, waardoor reflexen moeilijker kunnen integreren. Bij deze kinderen is de kans groter dat er nog reflexen actief blijven. Waardoor ze op latere leeftijd leer- en/of gedragsproblemen kunnen krijgen.

Volgens de MNRI ® Methode kunnen nog actieve reflexen op een simpele maar diepgaande manier geïntegreerd worden. Daarmee stelt de hersenstam de hogere hersenen in staat alsnog verder uit te rijpen en zich te ontwikkelen. Dat betekent dat integratie van nog actieve reflexen helpend kan zijn om onderstaande symptomen te verminderen. 

 

Herken je enkele van deze symptomen:

  • Stotteren.
  • Nagelbijten.
  • Kauwen op een pen.
  • Concentratieproblemen.
  • Evenwichtsproblemen.
  • Last van allergieen.
  • Last van angsten.
  • Reisziekte.
  • Hoogtevrees.
  • Depressie.
  • Gooien en vangen van een bal gaat lastig.
  • Scoliose.
  • Bedplassen.
  • Zit het liefst met gestrekte benen.
  • Loopt veel op de tenen.
  • Ruimtelijk inzicht problemen.
  • Tijd moeilijk inschatten.
  • Hyperactiviteit.
  • Laag tempo van studeren.

Wilt u meer lezen over de verschillende reflexen en de problemen die het kan geven als deze niet geïntegreerd zijn..? U kunt altijd vrijblijvend om informatie vragen of een afspraak maken voor een intakegesprek waarin ik kan toelichten wat de MNRI ® Methode voor u kan betekenen. 

Werkwijze:

mnri

Ik beging met testen welke reflexen nog actief zijn. Daarnaast vullen ouders een vragenlijst in. Als blijkt dat er nog reflexen actief zijn, gaan we die reflexen integreren. 

Het lichaam leert eerst hoe het reflexpatroon behoort te bewegen en volgt daarna het aangeleerde patroon. De langzaam en bewust uitgevoerde bewegingspatronen dringen diep door tot in het primitieve brein (hersenstam), waar de reflexen opgeroepen worden. In de meeste gevallen voelen cliënten daadwerkelijk op dát niveau verandering ontstaan. De symptomen, die hun oorzaak vinden in de nog actieve reflexen, verdwijnen of verminderen bij herhaalde oefening.

Tijdens de behandeling worden er oefeningen voorgedaan en uitgelegd aan de ouders voor thuis. Tijdens de les zijn ouders erbij aanwezig en kijken ze goed mee hoe ze de oefeningen thuis kunnen gaan uitvoeren.
Na 2 tot 4 weken komt uw kind terug en wordt er bekeken hoe het nu gaat met de reflex en of er nieuwe oefeningen worden meegegeven.

 Voor meer informatie over de methode klikt u op deze link