Aanpak

Ieder kind is anders en ieder kind is uniek.

In mijn praktijk is de hulpvraag van het kind mijn uitgangspunt, ook in mijn werkwijze is en blijft dat de rode draad. Voor ik start met een intake gesprek vraag ik de ouders altijd een zeer uitgebreide vragenlijst in te vullen. Dit om meer inzicht te krijgen in de mogelijke onderliggende oorzaken van het probleem of de problemen. Vaak wordt een probleem maar van 1 kant bekeken waardoor niet aan de juiste basis gewerkt wordt. In mijn praktijk kijk ik verder!

In een uitgebreid intake gesprek met het kind en de ouders bespreken we de hulpvraag en zal ik dieper ingaan op de antwoorden uit de vragenlijst. Voor slagen van de behandelingen is het belangrijk dat er tussen het kind en mij een klik is.

Naar aanleiding van het intake gesprek bepaal ik in samenspraak met de ouders een plan van aanpak.

Eigenlijk vergelijk ik het behandelen van een kind met het bouwen van een huis. Het huis stort vroeg of laat in als de fundering niet in orde is. Zo is het bij de ontwikkelingen van kinderen ook. Je kunt niet beginnen met het metselen van muren als de fundering niet stabiel is.

Het fundament van de ontwikkeling van een kind/ mens is opgebouwd uit: Reflexen, Visueel, Auditief en het werkgeheugen. In het plan van aanpak zullen alle aspecten van deze basis aan de orde komen.

Pas als deze fundamentele zaken in orde zijn kan het kind verder met de volgende stappen: Lezen, Spelling en Rekenen.

Op het gebied van gedragsuitdagingen werk ik met de  MNRI ® Methode.